Siljansbygdens Trädgårdsförening

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Vårhälsning

Kära medlemmar

Våren är i antågande. Jag tänkte inte jag skulle skriva det för egentligen är jag lite irriterad på alla som utropar vår så snart tjugondag knut har varit. Men den är det. Jag ser hur skatorna kivas i trädtopparna, jag hör talgoxens vårlåt och jag har ställt om lamptimrarna (så där blir det när orden är på svengelska) två gånger. Dessutom har jag katt. Om hon känner sig hungrig på morgonen brukar hon möta mej i trappan liksom för att säga att nu är det dags för påfyllning. Det gjorde hon häromdagen. Vi gick ner tillsammans och som vanligt stannade hon först och tittade ut genom hallfönstret. Jag gick före in mot köket och slängde samtidigt en blick in i rummet. Där låg hon i fåtöljen! eller Va? Hjärnan hann ikapp. Det låg mycket riktigt en katt där men inte vår! Ögonblicket därefter såg jag ett svart streck passera och så var den borta, kompisen? fästmannen? Var det ett vårtecken också kanske?

Nog om vår. Jag gillar alla årstider och vill inte riktigt släppa taget på den som är för tillfället. Men en dag är den nya här på riktigt och då är det härligt också och ombyte förnöjer.

Trädgårdssällskapet har ju fått lov att ställa in/flytta fyra programpunkter redan. Det är därför jag skriver. För att ropa HEJ till Er i alla fall. Hur har ni det? Svaret blir naturligtvis detsamma som den fåordige bonden sa
när han fick skjuts till stan med häst och vagn och kusken frågade vad hans 10 barn hette, för att ha nåt att
prata om. –”Dä ä olika dä”.
Har ni satt om era pelargoner, tagit sticklingar till ev. kommande marknader och beställt fröer?
Nu när inte frökvällen blev av kanske vi kan höras på Facebook i stället. Själv är jag inte så aktiv men det kanske kommer med åren………..
Eva som administrerar vår sida är t ex bra på att tipsa om digitala evenemang. Många gånger är de gratis eller har låg deltagaravgift. Studieförbundet Vuxenskolan, som vi inlett ett samarbete med, har just nu 8 st som handlar om trädgård och odling. Gå in på deras hemsida Studieförbundet Vuxenskolan.

”Nordiska Trädgårdar” på Älvsjömässan blir digital i år. Man får tycka vad man vill men det finns i alla fall många möjligheter med det digitala och torftighet och längtan kan lättas upp. Vi hoppas så klart på det bästa framöver.

Styrelsen har börjat jobba. Vi har haft två digitala möten och bl a behandlat förslag till ändringar av våra stadgar för att de bättre ska passa vår förening. Det kommer upp på årsmötet senare. (Det blir ju ett extra sådant i oktober). Vi kommer också att sitta ner och fundera över föreningens liv framåt. Hur ska vi ha det i vårt trädgårdssällskap, vad har varit bra, vad saknas, vilken strategi ska vi ha? osv. Det kan vara bra att stanna till lite grann och nu är väl en tid så bra som någon. När vi har funderat klart, DÅ sätter vi igång med 2022 års program och DÅ kära vänner, och alltid, vill vi höra MYCKET från ER.

TILLSAMMANS ÄR VI SILJANSBYGDENS TRÄDGÅRDSSÄLLSKAP.

Ha det gott, må väl. Hälsningar från Styrelsen gm. Maria K